Frequently Asked Questions

Waarom zou je de Selftreatment combineren met de Sweet Spa?
Waarom een saunabezoek?
Al jarenlang vragen schoonheidsspecialisten minimum honderd tot hondertwintig euro voor een volledige lichaamspacking of scrubbing (per persoon). Echter vele mensen voelen zich snel onwennig als dit door een schoonheidsspecialiste wordt gedaan. Je moet je immers bijna volledig blootgeven voor een persoon die je amper kent.

Ook is het aanbrengen ervan is kinderspel. De schoonheidsspecialiste smeert je in met de packing of scrub en laat je vervolgens een twintig tot dertig minuten onder een warmtebron liggen. De Sweet Spa biedt hier de revolutionaire oplossing voor: De Sweet Spa is een gezellige cocon voor 2 personen. Hierin kan je bij jezelf of bij je partner de scrub of packing aanbrengen.

Geen nood als je niet weet wanneer je deze moet op brengen of voor welke tijd je dit moet oplaten. De vier programma’s van de Sweet Spa ( RELAX – PURIFY – TONIC – EXCITE ) begeleiden je hierin. Ze voegen bovendien nog eens extra aroma’s en chromokleurtherapie toe aan dit geheel.

Dit biedt echter veel voordelen, je hoeft je niet meer bloot te geven aan onbekende schoonheidspecialistes, je kiest een scrub en packing naargelang je gemoedstoestand en bovendien betaal je enkel de producten die maar 28,50 euro (per persoon) kosten. Een heel prijsverschil om toch je lichaam alles te geven om het eens decadent te laten genieten.

De sauna stimuleert door middel van koude- en warmtesensaties het ritme van het lichaam, waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd kunnen worden. Bij een saunabezoek zal de lichaamstemperatuur gemiddeld met 1°C stijgen. Zo breng je een kunstmatige koorts teweeg die de afbraak van afvalstoffen vergroot. De temperatuur van de huid zelf kan echter stijgen met 10°C.

Het geeft een gevoel van transpireren, waardoor de dode huidcellen achteraf snel verwijderd kunnen worden door een scrub met zeezout. Je spieren krijgen meer doorbloeding, waardoor ze ontspannen gaan aanvoelen. Kort samengevat is de sauna een ideale manier om je lichaam te zuiveren en de batterijen van je lichaam geest en spiritualiteit weer op te laden. Hoe verloopt een ‘normaal’ saunabezoek? Bij de start van het saunabezoek neem je een volledige douche, waarbij je je wast met zeep.

Vervolgens droog je jezelf volledig af voor je de sauna binnenstapt. Een droge huid gaat immers sneller transpireren. Als je de sauna binnenstapt, ga je zitten. Je kiest zelf of je op een handdoek gaat zitten of op een bank. Als je op een handdoek gaat zitten, komt er geen zweet terecht op het hout van de kabine. Rechtstreeks zitten op het hout zou immers ook onaangenaam warm kunnen zijn. Ondanks het intense zweten, kun je geen zweetgeur waarnemen. Dat komt omdat zweet op zichzelf geen geur afgeeft, maar wel de bacteriën die zich erin kunnen nestelen.

Het zweet dat je in de sauna produceert, is bacterievrij omdat je je voor je de sauna binnenging volledig hebt gewassen. Je blijft in de saunakabine gedurende 10 tot 15 minuten. Een zandloper aan de wand geeft de tijd aan. Je kunt de kabine altijd eerder verlaten als je vindt dat het voldoende is geweest. Wanneer je het bezoek al liggend hebt doorgebracht, dien je eerst 5 minuten te zitten voor je de sauna verlaat.

Na het verlaten van de sauna moet je je lichaam afkoelen. Zo wordt je hartritme weer zachter. Dat kan je doen door een koude douche te nemen, onder de kantel-emmer te staan of in het dompelbad te springen. Vervolgens kan je lichaam een beetje rust gebruiken. Je lichaam heeft ongeveer 15 minuten rust nodig om op adem te komen. Je kunt hierbij een drankje nuttigen, je lichaam heeft immers veel vocht verloren. Je kunt de bovenstaande cyclus enkele keren herhalen. De meeste saunabezoekers doorlopen deze cyclus twee tot vier keer.