Sauna vision

De Sauna vision is een kabine met een volledig panoramische voorzijde die een gevoel van ruimte en verademing creëert. Ze is volledig bekleed met thermowood wanden en de zitbanken zijn gemaakt van Abbachi-hout. Het voordeel van deze exclusieve houtsoort is dat ze niet poreus is en daarbij ook geen vocht en bacteriën kan opstapelen.

Temperatuur

De temperatuur in de Finse sauna ligt tussen de 85C en de 95C. Dat is de temperatuur van de warmte van de lucht die in de kabine hangt. Deze warmte wordt afgegeven door gloeiende stenen in een ton. De lucht in deze sauna is extreem droog zodat uw lichaam deze warmte niet alleen makkelijk kan verdragen, maar tevens ook als aangenaam kan ervaren.

Rust

Wanneer je optimaal van een sauna wilt genieten, moet je enkele regels in acht nemen. Zo is het noodzakelijk om helemaal naakt in de sauna te gaan. Alleen dan kan je hele lichaam de warmte maximaal opnemen en wordt het zweten volledig gestimuleerd. Sommige mensen voelen zich de eerste keer onwennig maar eenmaal je het enkele keren gedaan hebt, geeft dit een gevoel van welbehagen. Als je uit de sauna stapt, kun je altijd een badjas aantrekken voor je bijvoorbeeld gaat rusten.

 

In de sauna wordt ook af en toe water verdampt, waardoor de gevoelsmatige temperatuur stijgt. Hoe hoger men in de saunakabine zit, hoe intenser men dit ervaart. Veelal wordt bij de waterverdamping eucalyptus toegevoegd om de luchtwegen te openen.